Kok opp lettsaltet pastavann, kok spaghetti i ca 5 min. I mellomtiden varm opp olivenolje i en panne på medium varme, tilsett hvitløk og ansjos. La det surre over svak varme under stadigvomrøring, i 5-7 minutter eller til ansjosen er en myk mos. Tilsett fiskebulliongen litt av gangen til du når ønsket konsistens på sausen.
Slå vannet av pastaen og avslutt lagingen i pannen med hvitløk og ansjossaus (tilsett en kopp fiskebulliongen ca. og steke et par minutt). Ta kjelen av platen og rør rør pastaen med hvitløksolje, chiliolje og revet bottarga. Serveres straks, med skivet bottarga og svart trøffelkaviar på toppen.
Chef Alessandro Capponi
Nok til: 2
180 g spaghetti (eller linguine)
12 g revet Bottarga Boreale
2 hvitløksfedd, skivet
4 ansjos
Ekstra virgin olivenolje
Bottarga, skivet
Fiskebulliong
Hvitløksolje
Chiliolje
Trøffelkaviar