Menu

Blansj løpstikken i kokende vann i 3-4 minutter. Varm opp olivenolje i en panne på medium varme og begynn å surre skivet hvitløk. Når hvitløken har blitt blank, uten å ha tatt farge, tilsett de klemte løpstikkene og stek dem. Bland løpstikkene i en blender med litt kokevann, til de er kremede og sett tilbake i pannen.
Rist pekannøttene ved 160 ºC i 10 minutter.
Kok opp lettsaltet pastavann og kok spaghetti i ca 9 min. Slå vannet av pastaen og avslutt kokingen i pannen med løpstikke-kremen.
Når pastaen er ferdig kokt tilsett pekannøtter, ekstra virgin olivenolje og ha på skivet Røykrogn etter smak.

Chef Christian Turra

Ingredienser

Nok til: 2

160 gr spaghetti
12 pekannøtter
300 gr løpstikke
1 hvitløksfedd, skivet
Røykrogn, skivet
Ekstra virgin olivenolje