Menu

Bottarga

EXPLORE
facebookinstagram

The Project

Historien om Bottarga Boreale startet vinteren 2007, da Jonas Juselius først hørte om bottarga.

Jonas kommer fra Finland, men bor i Tromsø. Han har en doktorgrad i teoretisk kjemi, og er brennende opptatt av mat.

Som den dedikerte matelskeren han er, skaffet Jonas seg straks et parti skreirogn og begynte å eksperimentere. I årene som fulgte, jobbet han med å produsere og forbedre små mengder bottarga, til glede for familie og venner.

I 2009 delte Jonas idéen med sin venn Joakim Wikström, en svenske med lang fartstid i hotell- og serveringsbransjen.

Begge så potensialet i bottarga lagd på skrei, og Joakim startet studier ved Universitetet i Tromsø for å utvikle idéen til en forretning. Deretter begynte de to sakte å skalere opp produksjonen.

I 2014 var tiden kommet for å starte et selskap. Med midler fra Innovasjon Norge ble Hrogn AS til. Firmanavnet kommer fra det gammelnorske ordet for rogn – og er like vanskelig å uttale på alle språk!

Noen år senere ble duoen utvidet til en trio. Da slo Jonas og Joakim seg nemlig sammen med Lia Berti, en italiener med brennende interesse for mat. Før Lia ble med i firmaet, fullførte hun sin masteroppgave i Forretningsutvikling og entreprenørskap, med Hrogn AS som sin case.

I 2017 ble det første partiet av kommersiell størrelse produsert for det internasjonale markedet. I 2020 eksporterer Hrogn AS Bottarga Boreale til 14 land, og har mer enn 20 Michelinrestauranter på kundelisten.

Arktiske Norge

TROMSØ

Sprell levende utelivsby, sjømatsentrum, universitetsby, naturperle – Tromsø er hovedstaden i Nord-Norge, 350 kilometer nord for Polarsirkelen.

Bottarga Boreale produseres i den lille bygda Kvaløyvågen, ca. 40 km. nord for Tromsø sentrum.